Knappt en torr fläck…

TräningSkapad av Stefan Fredriksson ons, september 02, 2015 15:22:49
Igår var det hårt, roligt och svettigt! För min del var i alla fall enbart flärpen som täcker baken (och inte kommer i kontakt med kroppen) det enda som var torrt på Gi’n. Två lager bälte svettades jag igenom utanför Gi’n och jag älskar det! Att stå på golvet främst som instruktör ger inte så många tillfällen då jag själv blir ledd under träning, tisdagarna är de tillfällen som ges. Därför är för mig tisdagarna en så viktig dag att stå på golvet och ta emot instruktioner och bli korrigerad och bara bita ihop och köra precis som alla andra! Det är ju faktiskt så att även om jag känner min kropp och jag kan känna att jag fuskar ibland så gör jag precis som de flesta människor kanske gör.. Ingenting om inte någon annan påpkear det.

Igår under träningen så började vi med en ganska så beninriktad uppvärmning då det var en del sparkträning som skulle ske under passets gång. Efter uppvärmningen gick träningen först vidare med mer avancerade kihonslag med fokus på just fokus och träffpunkt. sedan tränades det Hojo undo (styrketräning med redskap) Vi jobbade med Chiishi och sex av de övningar vi satt som grundövningar. fokus låg mycket på teknik och även om det var lockande att gå upp en nivå i tyngd så var det inte värt det då man var för trött och det gav sämre teknik. En läxa från det är att börja smått, få in tekniken och sen jobba sig uppåt med tyngre vikter och bra teknik. Det fokuserades också mycket på Shikodachi när vi jobbade med Chiishi då det är den arbetsställning vi har då. Efter det så gick vi vidare till sparkar, först långsamt 1, 2, 3, 4 sen på en räkning mjukt och så mot varandra mjukt och avslappnat med kontroll och fokus på var vi träffar. Träningen avslutades med gemensam stretch i par, vilket var väldigt skönt!

Vi ses i dojon!

Arigatou gozaimashita!