Rivstart!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/5/b/e/ogrkarate.se/httpd.www/blogg1/wp-includes/formatting.php on line 4387

Ja, det kan man verkligen kalla det, den här terminen.

Den här veckan går vi in i femte träningsveckan och vi har redan hunnit med de tre grundläggande veckorna en katavecka och en kumitevecka. Styrelsen har haft två styrelsemöten, kassören har träffat föräldrar till våra nyare medlemmar och en hel del minioner som har fått inleda terminen med att vara i både minion- och juniorgruppen har tagit steget och lämnat tillbaka sina gula bälten för att helt gå in i juniorgruppen.

Och tittar man på vad vi har gjort under träningarna så inser man att fem veckor händer det mycket på!
Vi har gått igenom grundtekniker, ställningar, hojoundoredskap, kator, alla kator från Tachikata till Sanseiru har vi tränat under veckorna samt sanchinkata och Tensho.

På svartbältespassen har vi jobbat på den gemensamma grunden i alla moment som våra instruktörer kan tänkas få frågor om samt analyserat de tidigare katorna för att få en djupare förståelse för dem. Vi har jobbat med kobudo där vi gått igenom bl.a. de bo(stav)tekniker som vi har lärt oss samt sai plus en ny saidrill som vi ska fördjupa oss i ytterligare under terminen.

Mycket av det vi har gått igenom redan under starten av terminen handlar om hur vi dels utmanar oss själva genom att inte nöja oss där vi är utan ständigt försöka bli bättre. Dels har det handlat om hur vi tar hand om oss själva genom att träna rätt, äta rätt och även fast vi vill utmana oss själva, ständigt komma ihåg att lyssna på när kroppen säger att den inte kan utföra något.

Vi kommer att fortsätta de här trådarna eftersom det är en av de största bitarna att tänka på när det gäller idrott i allmänhet, det är något vi gör för att vi ska må bra, hålla oss friska och starka.

I veckan som kommer är det nagewaza som gäller vilket innefattar både kast och falltekniker, att kunna falla utan att skada sig är också en stor del i att ta hand om sig, man kan ju aldrig veta när man kommer att snubbla till som många av oss vet.

Vi ses i dojon!

Arigatou gozaimashita!