Dojo days 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/5/b/e/ogrkarate.se/httpd.www/blogg1/wp-includes/formatting.php on line 4387

Ännu en vecka har gått och ”dojo days” känns som en väldigt lämplig titel lite grann på mitt liv just nu, men hur kul är det inte att få hålla på med en av sina största passioner i livet så ofta som jag ändå gör? Den andra jobbar jag deltid med och studerar för att nå, så det är en härlig titel ”dojo days”!

 

I onsdags så började vi träna inför minioruppvisningen och jag skulle kunna skriva allt vi gjorde här men det känns lite som att jag skulle avslöja vad vi ska visa upp då så jag stannar med att det gick bra under träningen. 🙂 

 

På nybörjarpasset så låg fokus på graderingensträning och jag måste säga att det är fruktansvärt kul att det är så stort intresse av detaljkännedom. Vid vissa tillfällen kom vi in på saker som jag inte har undervisat annat än för yudansha och någon som har frågat enskilt efter den kunskapen. Så det är kul att få dela med sig på nybörjarpassen för det finns en så stor nyfikenhet och entusiasm. Jag upplever att det är en stor fördel att ha dessa pass då det är färre nivåer att fokusera på samtidigt och det gör att såna här frågor lättare kommer upp. =)

 

På seniorpasset i torsdags så var det fokus på kata och bunkai, samt Sandanuke och yakuso kumite. Riktigt bra driv och kontroll under passet på alla håll! Vi jobbade mest med Saifa, Seiyunchin och Geki sai ichi med de färgade bältena (kata och grundbunkaier). Medan vitbältarna tränade Tachikata till Fkyu kata dai san, san dan uke och kihon yakuso kumite. 

 

I lördags så var det dubbelpass och precis som vanligt på lördagsafton så tränades de flesta kategorier. Inte så mycket hojo undo (förutom en del makiwara) och så hade vi ett födelsedagsbarn i dojon, vilket givetvis skulle firas =) tyvärr blev det ingen CK i lördags då en hel kobudo och kataträning tog dess plats (plus att pga skada och överraskningsplanering var många upptagna på annat håll).
Kobudopasset i söndags var hur kul som helst! Vi gick igenom två av de tekniker som vi fick prova på när vi var på combat academy och jobbade en hel del med att få in höft i samtliga rörelser och att sikta, eller snarare träffa där vi siktade. Därför använde vi ringarna som hänger i dojon för att få ett bra mål när vi övade på ”chudan mae tsuki” (framåtstöt mot mage). 
 

Alldeles strax är det dags att slå upp portarna till dojon igen så vi ses i dojon!

Arigatou gozaimashita!