Bunkai, bunkai, bunkai!!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/5/b/e/ogrkarate.se/httpd.www/blogg1/wp-includes/formatting.php on line 4387

I tisdags och i torsdags så har det varit det genomgående temat för veckan, och jag älskar det!

 

Att påstå att passen skiljde sig åt är att göra båda passen en björntjänst, upplägget var detsamma på bägge passen. Det som dock utgjorde en skillnad var att på torsdagen så satt bunkaierna färskt i systemet och därför gick det att köra på med en högre fysisk intensitet. Dessutom, eftersom att bunkaierna satt i kroppen på torsdagen så kunde vi göra fler bunkaier! Annars var det exakt samma tanke bakom passen förutom att på torsdagen så avslutade vi med en del Kote Kitae. Men i veckan så har vi jobbat bunkaier från Geki sai ichi och upp till Shisochin på veckopassen. På Yudanshapasset i går så fortsatte vi det spåret och jobbade bunkaier upp till Sanseiru (vill man se hela klippet, med ljud så ligger det uppe på vår youtubekanal inom kort). 

 

På miniorpasset så tränade vi på enligt spåret ”kumite” och övade på dels san dan uke och yakuso kumite och gick igenom det väldigt grundligt. Utöver det så körde vi karatekull med san dan uke inslag och ”röda lyktan stopp” med kumite relaterade ord.

 

I lördags så tror jag att allt tränades, junbi undo, hojo undo, ukemi, nage waza, kihon (blockeringar, slag, sparkar), kata, bunkaier, kumite och randori. Dessutom så var alla grupper representerade vilket var riktigt roligt =). Det var skönt att vi var tre instruktörer på plats, då det behövs mycket hjälp när det är så många som kör olika saker samtidigt. Just ja! Det tränades Kobudo också!

 

Men nu är det dags för en ny vecka och nya tag, vi ses i dojon!

Arigatou gozaimashita!