Miniläger, typ..

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/5/b/e/ogrkarate.se/httpd.www/blogg1/wp-includes/formatting.php on line 4382

I helgen så var jag och shidoin Sofia borta, vi var inte ens i landet faktiskt utan vi var i Paris. Som den ninja jag är så överraskade jag henne totalt med hjälp av vänner både hemma och på plats. Under vistelsen så hade jag lagt upp så att vi kunde få träffa våra vänner från Jundokan, Frankrike och eventuellt träna med dem. Att vara del i en karatefamilj innebär att vara välkommen till en dojo nästan varsomhelst i världen. De instruktörer som visste att vi skulle komma blev väldigt glada att se oss och de som inte visste blev både chockade och glada, vi kände oss verkligen väl mottagna och som en del av familjen!

 

Att det blev lite som ett miniläger beror på att så fort vi kom in så fick vi träna med deras svartbältare och gå igenom koncept som dels tränas inom hela Jundokan men också tankar på hur det konceptet skulle kunna appliceras till andra delar av vår träning. Väldigt, väldigt intressant och vi fick också träna en hel del bunkaier där vi fick en djupare förståelse för det koncept som används inom Jundokan (som vi i vår klubb har som påbyggnad från shodan och uppåt). Katorna vi jobbade med var Geki sai ichi, Geki sai ni och Saifa, det blev väldigt mycket hjärngympa men det var kul och helt klart ett steg i den riktning som jag tror pekar mot framtiden, dvs. det rör sig mot ursprunget och hur man tränade förut innan mycket inom karaten stiliserades.

 

Mycket tankar, goda möten och rolig träning bär vi med oss från i helgen.

Vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!