Gott&Blandat

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/5/b/e/ogrkarate.se/httpd.www/blogg1/wp-includes/formatting.php on line 4382

Den här veckan är det kast som står på schemat och som det så lätt blir med kastveckor så blir det en del gott&blandat. Det mesta som tränas har sin utgångspunkt i planen men efter några kast så ser man detaljer och moment som kan slipas till och genom kompletterande träning också bli bättre.

 

I tisdags så lades det in just ett sånt moment redan i uppvärmningen som vi har sett under terminen att det här kan vi bli bättre på. Vi gjorde också en variant för att mjuka upp ryggen olika steg som hamnar i kategorin ”blandat”. Men som  fortfarande är kopplat till kastträningen och därför också ”gott”. 

 

I huvudsak så tränade vi i tisdags mycket taisabak, ukemi (fallteknik) och kasten som är i det övre skiktet på kunskapshalvan, målet är att vi jobbar neråt mot de kast vi har tränat oftare och därför inte behöver gå igenom lika mycket. 

 

På miniorpasset igår så höll vi samma tema och tränade framförallt på maegeri (framåtspark), kosa/juji-uke (korsblockering), ukemi och sen satte vi ihop det så att miniorerna fick blockera spark och dra ner sin motstånadare (mjukt eftersom det är 5-8 åringar vi pratar om) medan den som sparkade fick öva på sin fallteknik. Det här la vi sen in i karatekull för att efter det avsluta med ”röda-lyktan-stop” och efter en kort stretch avsluta passet.

 

Nybörjarpasset blev mer ”blandat” än ”gott” i det avseende att vi inte gjorde något som liknade fall- och kasttekniker. Men vi gjorde samma taisabakövning som ovan och tränade desto mer på maegeri och mawashigeri. Med bom på 4/6 räkning, på en räkning, på matta över mitts och på mitts. Vi hann dessutom med att öva på den första yakusokumiten som var har som grund i vår klubb.

Yakuso = löfte

Kumite = mixade händer (mer vanligt översatt strid).

 

Så nu är det snart dags för träning igen, vi ses i dojon!