Flyt och rörelse.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/5/b/e/ogrkarate.se/httpd.www/blogg1/wp-includes/formatting.php on line 4382

Ibland så tränar vi saker som vi inte har som syfte att använda. Det kan låta konstigt men så är det. Vissa saker som vi gjorde i torsdags faller in i den kategorin, bl.a. när vi slog kombinationer samtidigt som vi förflyttade oss. Det innebär dock inte att det är onödigt att träna det, för det fyller ett syfte för oss även fast vi förmodligen inte kommer att använda det på det sättet!

 

Det handlar ofta om att träna saker där konceptet eller momenten ger oss det vi vill ha. I det här fallet så handlade det om flyt och rörelse. Vilket är väldigt viktigt för att få in flyt inte bara i kumitesammanhang utan även i våra kast, kator och bunkaier, för att inte nämna förflyttningar, sparkar, ja kort och gott i allt vi gör.  Förutom kombinationsträningen i torsdags så tränade vi randori och sanchinkata samt inledde passet med en kumiteinspirerad uppvärmning, det var inte mycket som var grund i torsdags.

 

I lördags så gjorde vi massor: Kata, makiwara, väggträning, falltekniker, grundtekniker, Chiishi, sparkar, kombinationsträning, renzukobunkai och kast. Det var väldigt värdefullt att vi var hela fyra instruktörer på plats då det var mycket som hände och många som var och tränade. Hittills under terminen uppfyller vi min önskan att det är minst två instruktörer per pass på lördagarna.

Arigatou gozaimashita!