Kumite!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/5/b/e/ogrkarate.se/httpd.www/blogg1/wp-includes/formatting.php on line 4382

Första kumitepasset för terminen är nu genomfört både med juniorerna och seniorerna!

 

På seniorpasset körde vi en anpassad uppvärmning för att bli så mjuka och varma som möjligt där det behövs för kumite och för att verkligen komma in i fightingstance. Efter uppvärmningen så var det mycket fokus på tekniker mot mitts, kizamitsuki, urakentsuki, chudan kizami, dubbla slag och mawashitsuki. Efter det så tränade vi på just kumite (entangled hands) först med sonoba randori och sonoba sandan uke harai för att sen gå vidare på de olika nivåer som vi var i dojon igår till ido randori som hela tiden ökade i intensitet och de som började på sandan uke gick upp till sonoba randori samt att röra sig som i den vanliga randorin. Passet avslutades med några omgångar ”gubbe” innan stretch.

 

Kort och gott, i går var ett bra pass, ett kul pass, ett sånt man gärna vill göra flera gånger i veckan (i alla fall känner jag så) och redan i morgon är det ju faktiskt dags för seniorerna igen, men först, miniorerna och nybörjare! Vi ses i dojon!

 

Arigatou gozaimashita!