Sommarträningar!


Under sommaren, från det att sommarlägret slutade så har vi haft sommarlov i klubben. För oss innebär det att vi bara har pass två gånger i veckan, vilket många i min närmaste umgängeskrets tycker är lite lustigt eftersom att det är så ofta de tränar under terminerna. Att vi har två pass i veckan istället för ett som vi hade tänkt ursprungligen har en väldigt enkel orsak – medlemmarna ville ha de så! Och en av mina största grundtankar som tränare är att jag finns till för eleverna och därför försöker jag alltid att visa dem uppskattning samt behandla mina tränare på ett sätt så de märker att jag är tacksam att de lägger sin tid på att jag ska få utvecklas.

 

Under sommaren har vi (även det på förslag från medlemmarna) haft halva Dojon tillgänglig för fri träning och andra halvan tillgänglig för styrd träning. Under den styrda delen så har vi fokuserat mycket på grunder – slag, blockeringar, sparkar, ställningar och grepp. Och just för att vi har fokuserat på saker som man lätt kan tycka är enkla så har vi kunnat göra övningar, diskuterat teorier, samband och varianter på ett sätt att en av medlemmarna sa – Det här känns som karate på en helt ny nivå! Då hade vi bara tränat Jodan och Chudan uke i en timme! Vi har gått in på samma sätt i de övriga momenten och verkligen gått djupt i allt. För min del har det varit en sommar full av utveckling och nya upptäckter, jättekul idé att träna på det sättet under sommaren tycker jag!

 

Nu är det bara ett litet tag kvar innan höstterminen sätter igång, vi ses i Dojon! 

Arigatou gozaimashita!