Läger!

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/5/b/e/ogrkarate.se/httpd.www/blogg1/wp-includes/formatting.php on line 4382

17-19/6, helgen innan midsommar, avslutade vi den ordinarie terminen med vårt årliga sommarläger samt graderingar. 
Sju stycken pass, inklusive gradering, hanns med på 48 timmars läger. 17 timmar träning allt som allt! Och helt ärligt: finns det något bättre sätt att avsluta terminen på? 17 timmar där seniorer och juniorer tränar tillsammans efter en hel termins träning i deras respektive grupper. Vid lägret är alla på en teknisk och fysisk topp och vi får alltså möjlighet att visa varandra vad vi kan och träna med varandra när vi är så bra som vi bara kan bli.
Lägret i sig började som vanligt på fredagskvällen och slutade på söndag kväll. På fredagen tränade vi ett kihonpass på två timmar som följdes av kvällsfika och en relativt kort men lugn natt. 04:30 på lördagen var det dags att gå upp för att 05:00 kunna dra igång dagens första pass: löpning följt av en kort junbi undo och 1000 slag/block och sparkar. Som en del i passet så skulle vi också ha kört ”forest undo”, men pga regn så flyttade vi oss in och gjorde motsvarande träning på varandra så att samtliga fick figurera som ”träd”.  

Morgonpasset följdes av frukost och efter det så var det mycket fokus på kata, bunkaier, Yakuso-, Ippon-, och Renzuko kumite fram till lunch. Efter lunchen tränade vi Ukemi och Nage waza. Mellan passet och middag så var tanken att vi skulle ha hållit på med utomhusaktiviteter, men tyvärr så regnade det fortfarande så dessa uteblev. Innan det var dags för middag fick vi dock besök av en polis för att vi skulle få lära oss vad som ingår i nödvärnsrätten. Vi pratade dessutom om våldstrappan, nödvärnsexcess och övervåld. Det var en väldigt bra och uppskattad sittning som gav ökad förståelse för vad vi faktiskt får och inte får göra i en självförsvarssituation.

Efter middagen så var det en hel del chill och allmänt häng vilket är en av de viktigaste sakerna med läger: att få umgås med de andra deltagarna och knyta band.
Söndagen började även den klockan 04:30. Första passet kördes igång med löpning klockan 05:00 och innehöll sedan flera olika varianter av kihon ido samt kata mae. Efter frukosten var det dags för gradering samt Hojo undo-träning. Första halvan av graderingen körde vi dubbla spår för att hålla igång så många som möjligt och undvika att folk blev kalla av att sitta för länge. Andra halvan av graderingen var dock alla närvarande hela tiden för att titta på och peppa varandra. På allmän begäran så avslutades det här lägret på samma sätt som tidigare läger, med ett pass upplagt för att ta slut på den sista energin som fanns kvar. Innan det började hade vi en kort teorigenomgång av fötternas placering i förhållande till knäna i de ställningar vi jobbar i när vi tränar, och sen körde alla järnet.
Idag är det nästan två månader sen lägret, vilket innebär att terminen snart drar igång igen. Självklart har vi kört på för fullt under hela sommaren också och den här veckan är vi även med på ”Öppna veckan” i Enköping. Om ni känner någon mellan 10-15 år som är sugen på att röra på sig så är det ett bra tillfälle att prova både karate och många andra aktiviteter under veckan! 
Vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!