Helgens snackis!


Det är inte min förmåga att prata (tro det eller ej).

 

I lördags så var det bra uppslutning i dojon, det var riktigt många både juniorer och yngre elever på plats. Det var framförallt Kihon och kata som tränades i lördags, mycket fokus på Tachikata, Fkyu kata dai ichi och Sanchinkata. Sen var det bra fart på mattorna också, mer eller mindre hela passet så tränades falltekniker och kast. Det var även några som nyttjade slagsäcken, makiwaran och chiishi.

 

Den stora snackisen var ändå miniorpasset som var i söndags. Mycket för att det var en så rolig tillställning, föräldrapass! Alla miniorer fick möjligheten att träna ett pass med sina föräldrar och föräldrarna fick prova på karate med sina barn. Reaktionerna på föräldrarna var väldigt positiv och det syntes att miniorerna hade riktigt kul. Jag minns själv hur kul jag tyckte att det var när mina föräldrar var med och tränade ett pass med mig och min bror när vi var juniorer, inte minst för att vi hade kul tillsammans när vi gjorde något som jag redan då brann för. Att träna med sina barn tror jag (särskilt när man inte har provat själv) ger föräldrarna en tydlig bild av vad deras barn klarar av och hur duktiga de är.

 

Efter miniorpasset så var det Yudanshapass och där gick vi igenom Kakie, flera varianter, sätt att jobba med höften, ställningar osv. Lite över en timme jobbade vi med kakie. Från det gick vi över till slag och blockeringar då principerna är desamma. Passet avslutades med att diskutera kumite och kata i förhållande till de principer vi hade jobbat med under passet.

 

På det stora hela, en riktigt bra karatehelg och i morgon är det dags igen! Vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!

Arigatou gozaimashita!