Tyngre än det var tänkt…


Ja, i tisdags var det vissa delar av träningen som blev en aning tyngre än vad det var tänkt men det har sina poänger att pressas till sina gränser ibland.

 

Men innan jag skriver om det så ska jag skriva om vad vi gjorde i söndags på yudanshapasset. Det var bunkaiträning för hela slanten, geki sai ichi till Kururunfa i samband med alla kator som tillhör. Nu har vi satt och gått igenom kihonbunkaier på samtliga kator utom Seisan och Suparimpei (de två sista katorna i vår stil). Nästa steg nu är att få in dem ordentligt i kroppen för samtliga instruktörer så att vi allihop kan undervisa dem. Det var det vi gjorde i söndags (och förberedde för den kommande sandangraderingen). Dessutom måste vi filma om de instruktionsvideor vi har för instruktörerna så att de stämmer med de korrigeringar vi har gjort under året (det här är något som kan komma att göras varje år då saker och ting alltid kan ändras). Dock är jag väldigt nöjd i dagsläget med bunkaierna, inte för hur de är utformade så mycket som för att de börjar sitta och vi tränar bunkai så pass ofta att de sätter sig ordentligt för de som har tränat det lite oftare på exempelvis lördagar.

 

Så vad var det då som hände i tisdags som jag anser blev lite tungt? Egentligen inget, det blev bara mer av en sorts träning än vad jag hade tänkt och därför blev det också tyngre… Uppvärmningen var traditionell Junbi undo inget mer att säga om det egentligen. Medan den genomfördes så gick vi för sista gången innan graderingen i helgen igenom kihonbunkaierna som ska göras då. Efter det så fick vitbältarna köra steg under bommarna i dojon (den här idén tyckte shidoin Sofia var ett riktigt bra inslag och gjorde likadant på nybörjarpasset igår). Men det var just stegen som blev fler än jag hade tänkt, men jag tror att det var bra träning icke desto mindre, även fast det blev till att gå mot sin yttre gräns. Medan vitbältarna gick och gick så fick de färgade bältena jobba kata, med början på den senaste och jobba sig neråt. Efter ett tag så fick vitbältarna gå över till hojo undo (Chi-ishi) medan de färgade bältena fick träna på bunkaier med början från Geki sai ichi.

 

Snart är det dags för dagens pass! Vi spinner vidare från i torsdags (men vitbältarna får göra något annat ;)), vi ses i Dojon!

img_2523-17.jpg

Arigatou gozaimashita!