Vilken vecka!!


Tre (sex eller egentligen sju) stycken hittills galet roliga pass! Och då räknar jag inte ens de två pass vi körde på kunskapsskolan med åk 8 i onsdags.. Men, fyra stycken pass som jag har varit med på av de ordinarie passen den här veckan. 

– Börjar man väl snurra in sig är det svårt att ta sig ur det… Men jag tänker inte att det behövs skrivas om sanchinpasset så det blir tre pass.

Tisdag

I tisdags firade vi lite grann, eller ja vi firade på karatevis. Alltså, lite tyngre övningar och en del nya och lite ovana övningar som man kan plocka fram ibland när man vill göra något extra. I huvudsak så gick passet (och veckan) i kumitens tecken. En kumite inspirerad uppvärmning med nya inslag till magövningar (omvänd planka/skalbaggen med vikter) detta följdes av ido sandanuke harai i tre varianter: vanlig, dubbel och med offensiva blockeringar. Efter det så körde vi Yakusokumite och kakie med tekniker, det var riktigt kul att se en så hög nivå tekniskt och att det fungerade utan problem att lägga in tekniker och till och med bunkaier i kakien. Efter kakie så var det dags att gå in på två-årsfirandet för seniorerna och det gjorde vi med Kote kitae och med Ude tanren, även känt som ”Iron-body training” och härdning.

Torsdag

Torsdagspasset var även det ett pass kantat av firande, dels var det min födelsedag och dels fyllde en av våra elever år dagen efter, givetvis firade vi storslaget! Kumiteinspirerad CrossKarate! Den generella nivån nu är hög, både gällande styrka och kondition vilket är målet med CK! Vi tog oss igenom tre varv den här veckan också. Efter det så var det Randori resten av passet, det blev ungefär 30 minuter och det var mest för att det tog lite tid för mig att få igång passet men där var det också ett bra tempo, med kontroll, explosivitet och kraft i teknikerna! 

Lördag

I går var det fullt ös som vanligt och det tränades allt från kihon till Kururunfa bunkaier! Falltekniker, Tachikata till Kururunfa, Gekisai ichi bunkai, grundbunkaier från Geki sai ichi till Kururunfa, Geki sai ichi stjärna, Hojo undo främst ishi-sashi, tan och nigerigame (de redskap vi haft minst tid). Randori och kihon som skulle kopplas in i själva randorin. En hel del fokus lades på Shisochin, olika sekvenser och sätt att köra styrka för att bygga muskler till en del shisochinspecifika moment.

Japanska namn, svenska översättningar och bild för att se hur redskapen ser ut.


Nu är det snart dags för de sista två passen för veckan, miniorpass och Yudanshapass, vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!