Spännande helg!


I lördags var det åter igen många som var på passet, riktigt roligt att det är så många som kommer och framförallt att alla grupper är representerade. För det är viktigt för mig men inte minst för klubbkänslan och tillhörigheten i klubben. Oavsett vilken grupp man tränar i regelbundet så ger det en tydlig samhörighet att få träna med de andra grupperna på lördagar.

 

Efter ungefär en timme var jag personligen tvungen att lämna pga. kurs i knäkontroll som SISU höll. Det var en jättebra kurs och jag tror att vi har nytta av de tre saker jag upplevde som grundpelare i utbildningen även fast det kanske är för vissa självklart då det är saker vi jobbar med kontinuerligt.

1 Knä över fot och peka i samma riktning

2 En stark bål gör att man kan göra övningarna korrekt och därför inte riskera att man skadar knäna pga. felbelastning.

3 Rak rygg! Ryggen och framförallt diskarna är gjorda för att stötta och dämpa, vid snedbelastning kan diskarna gå sönder vilket kan göra det smärsamt för ryggen att stötta kroppen. Det här gäller inte bara när vi bär utan även när vi sitter och t.o.m gör situps!

Dessa tre var något som utöver: kontinuitet, rätt belastning och vila etc. nämndes och diskuterades i olika grad under kursen.

 


Söndagspassen var bra pass, miniorerna fick komma med lite inslag i uppvärmningen där de fick röra sig som djur, dessutom fick de köra en del två och två samt sista delen av Tachikata eftersom att de hade tränat första halvan föregående halvan ett tidigare pass. Yudanshapasset var som de senaste passen, lågintensiva med mycket fokus på teknik, bunkai och framförallt att få dem att fungera för samtliga yudansha.

 

Snart är det dags för nya pass, vi ses i Dojon!