Kan kasta!


Ja, en klubb som kan kasta, kasta mycket, tekniskt, säkert och bra! 

Det här ser jag mer och mer och det gör mig väldigt glad att se, vi har nått en styrka och ett tekniskt läge där det går att genomföra ett helt seniorpass med bara kast. Att som igår kunna se att grundkasten sitter så pass bra att det sammanlagt kastades 240 kast på en timme (delat på två mattor) det är riktigt kul. Inte minst för att det hela tiden händer saker och att alla närvarande ville framåt utan för att det går att gå in på djupet med detaljer för att göra kasten lättare och ännu bättre. Det efterfrågades dessutom ytterligare detaljer och det kom förslag då man själv kände att det kanske är bra att gå ner i tempo eller flytta mellan mattorna så att man inte fick göra något med aldrig gjort med personer som är tyngre än en själv. Det här förmåga är ett tydligt tecken på säkerheten vi alla i klubben strävar efter när vi jobbar kast, inte bara för sin egen skull utan även för sina kamrater. 

 

Shidoinerna Sofia och Andreas fick igår som steg mot att stärka sig inför sin kommande gradering inleda med kast efter att de hade genomfört en kort uppvärmning, därefter fick de jobba med Hojo undo resten av passet. En timme med chiishi och sashi ishi, bra jobbat!

 

I morgon är det dubbelpass och som det låter just nu är det sushi på Mogge sushi som är det alternativ som gäller för lunch, vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!