Helg = Vila?


Efter en sån här helg så kan det vara ganska intressant fråga att reflektera över. Det har nämligen varit fullt ös rakt in i kaklet hela helgen… På ett roligt sätt ska tilläggas och det har varit väldigt effektivt karatearbete hela helgen.

 

Lördagen

 Var verkligen en heldag som gav utdelning inte bara träningsmässigt utan även strukturellt för klubben. Först så hade vi träningspass och det är riktigt kul att se att den utrustning som vi har används under passen. Slagsäcken och mattorna används jätteflitigt på lördagarna. Hojo undo-redskapen nyttjas och används väldigt mycket på lördagarna, så även i lördags. Dessutom så tränades mycket kata, framförallt Tachikata, Gekisai ichi och Seiyunchin och bunkaier.

 

Direkt efter träningen så hölls det möte där vi skulle delegera och dela upp arbetsuppgifter inför sommarlägret, effektivt och bra möte. De största punkterna som behövde lösas har folk anmält sig till men vill man hjälpa till så är det alltid välkommet med fler händer då det gör att det går ännu smidigare och snabbare. Detta följdes av styrelsemöte där det diskuterades och informerades om allt som har hänt och ska hända. Även detta möte följdes av ett möte med SISU för att diskutera struktur, vad vi gör bra, vad vi kan göra ännu bättre och hur SISU ska kunna vara stöd i det för oss.

Söndag

På miniorpasset handlade det om tillit och Tachikata, ett riktigt roligt pass att vara med på, miniorerna är fruktansvärt duktiga och jobbade på riktigt bra i söndags! Yudanshapasset handla om Gekisai ichi och Sanseiru, kata och bunkai. Det är väldigt intressant att tänka, utveckla och genomföra bunkaier tycker jag då det ger katorna ett helt nytt djup. Tar man sen dessa grundbunkaier och utvecklar och tänker vidare så gör man bara katorna ännu roligare.

 

Den här veckan är vi på St:Ilianskolans idrottsprofiler och håller prova-på och påbyggnadspass för idrottsprofilen åk 7-9, dessutom har vi träningar som vanligt, vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!