Mängdträning!


Ja, det har nästan varit ett genomgående tema den här veckan, att träna mängd. Själva temat var egentligen kihon, men det blev mängdträning av kihon.

Tisdags

På seniorpasset var det kata som gällde, efter uppvärmningen så tränade vi först Sanchinkata/Tensho och efter det var planen att man skulle få köra ALLA sina kator (så långt man hann) tio gånger och hann man klart så skulle man börja om från början. Det fanns alltså potential att bli riktigt trött i kroppen det här passet och i och med att det var så högt antal av varje kata så hann alla som tränade få sina kator kontrollerade. Efter det så var det stretch och dags att avsluta passet.

Torsdags

Så var det kata och sekvenser i kata som gällde på juniorpasset och samtliga kator från Tachikata till Gekisai ni tränades. En del lekfullare moment lades också in under passet och stämningen var riktigt bra hela passet igenom.

 

Seniorpasset inleddes med CrossKarate och nu har vi nått en nivå där tre varv per omgång inte är några problem, det är jobbigt, ja. Men vi klarar tre varv nu 🙂

Efter det så körde vi två och två tekniker, vita bälten körde sandangi, dubbel sandangi och ”omvänd” sandangi. Medan färgade bälten körde bunkaier, kihonbunkaier från Gekisai ichi och sen bara köra på så långt vi hann innan det var dags för stretch och avslutning av passet.

 

Lite mer än nio timmar till nästa pass, vi ses i Dojon!
 

Arigatou gozaimashita!