Påsklov.


Ja i veckan har det varit påsklov och påsklovsträningar. Några elever har tagit lov, varit med familjen, några elever har varit sjuka (spår av vabruari lever kvar in i april) och det är precis som det ska vara, inte bara på lov utan i livet. Familj, Jobb/Skola, Karate. Över det så går den egna hälsan först. Men vi har ju genomfört träningspass också, tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag. Och det har varit en bra vecka i min värld. Förutom de många barn som har tränat under lovet så har vi också haft god närvaro och aktivitet på seniorpassen, och sanchinpasset i onsdags bestod inte enbart av yudansha såsom det har varit fram tills dess. Jätteroligt verkligen! 

  
  

I torsdags på seniorpasset var det tempo och eller framförallt i Randori. Efter uppvärmningen så ökade vi gradvis tempot och gick up från ~20% som vi började på mot 100% av vår kapacitet som sista steg. Väldigt lärorikt för mig att köra mot olika nivåer av kunskap och erfarenhet, riktigt utvecklande 🙂 Det viktigaste som sades i torsdags var nog ’Slappna av’, slappnar man av kan man bli snabb och explosiv och man håller mycket längre. Dessutom minskar stressnivåerna för det man möter när man lär sig slappna av, det är därför det är så svårt att göra. Man blir undermedvetet stressad av allt som händer i randori innan man har tränat några år.

 

Lördagen bestod av Kihon, kata, sandangi, säckträning, sparkträning (ingick i både kihon och säck), Gekisai ichi bunkai, Makiwaraträning och massor av falltekniker! 

 

Söndagen bestod av minior- och yudanshapass för min del. Miniorpasset var jag där som stöd och yudanshapasset ledde jag. Det har riktigt kul att se miniorerna, inte minst för att det kom sex stycken nya barn för att prova på! Men för att de var riktigt duktiga alla som var där. De lärde sig snabbt och jobbade på bra!

 

Yudanshapasset bestod av Shisochin fullt ut, kata och bunkai.

 

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter och kunskaper, vi ses i Dojon!
 

Arigatou gozaimashita