Ibland går det lite snabbt..


Men då är det tur att man kan lära sig och ibland också backa från det man har sagt eller gjort. I förra inlägget skrev jag att det märktes att det var sportlov, men det var tydligen bara en tisdagsföreteelse. För i torsdags var det fullt av juniorer i Dojon när jag kom dit, vilket var jätteroligt att se!

Seniorpasset 

I torsdags inleddes med CK och nog kan man tänka ut och upptäcka nya övningar inför varje CK-pass, men nu har vi gjort så pass många pass att vi har ett antal övningar vi är bekanta med och därför behöver vi inte stjäla tid för att förklara alla moment vi ska göra, nu bara kör vi! Grundtanken med CK är fortfarande att vi ska få mer styrka, explosivitet och uthållighet. Framförallt uthålligheten kan vara lätt att missa ibland, och därför (till och med på kihon/kata pass) så kan man lägga in CK med inriktning mot det man ska träna sen.

 

Det vi tränade sen och orsaken att CK’n innehöll mycket ställningar, höftvridningar, sparkar och slag var framförallt kataträning. Vi började med Sanchinkata, först utan testing och sen med testing då vi var så pass många instruktörer på plats att vi kunde hjälpa alla utan att hasta förbi någon.

 

Det här följdes av en kort vattenpaus, och det var nog då jag insåg att vi inte skulle hinna reaktionsträningen som vi gjorde i tisdags, så den uteblev och vi gick istället direkt på kataträning, Tachikata till Gekisai ichi tränade vi i grupp (så långt det var möjligt) innan det var dags att stretcha och avsluta för dagen.

Lördagspass 1

I lördags hade vi dubbelpass och det första var fullt med kata och kihonträning. En av de äldre eleverna höll en traditionell junbi undo i ungefär en halvtimme och efter det så körde en av instruktörerna hela passet med nybörjarna, de fick gå igenom Tachikata, ställningar och grundtekniker ordentligt. För de som tränat längre tränades kator mer på egen hand men under övervakning och vägledning från övriga instruktörer. Det som tränades framförallt var Tachikata, fkyukata dai ichi, Gekisai ichi till Seiyunchin. Utöver det så lades mycket fokus på Gekisai ichi bunkai, renzuko.

 

Efter det här så bröt vi upp vi 12 ungefär och åkte till vår nya samarbetspartner Mogge Sushi Enköping och åt en riktigt god lunch (tyckte jag i alla fall)

Lördagspass 2

Innehöll som vanligt en liten växling mellan folk och efter uppvärmningen som blev mer fri än under det första passet så övergick passet i mycket kataträning, bunkaiträning och ukemiträning. Det här passet var det en del som gick lite snabbt (främst från mitt håll), men det gick att korrigera till. Sista kvarten innan stretch utlovade jag för de som ville lyssna en kort (det blev hela kvarten) genomgång på hur vi kan lära oss använda höften i Sanchinkata och hur det går att koppla till allt vi gör. Poängen var att slappna av för att tillåta höften att accelerera och ge kraft till slaget. Här började jag dra massor av olika kopplingar och jag hade kunnat fortsätta utan problem (ibland är det lite svårt att hejda sig). Det viktiga var dock att det gick att sammanfatta på slutet så att poängen kom fram ändå, villospår till trots.  Det spelar ingen roll hur länge man har tränat och lärt ut, man lär sig hela tiden nya saker att tänka på =)

Yudanshapass

 I söndags på Yudanshapasset så var det lite mindre tid än vad jag skulle ha velat ha i förhållande till allt jag ville göra under passet. Men vi värmde upp och provade en ny stretch som har höjt min Mawashigeri 15 cm på ett dygn, så jag tror att den kan göra nytta för oss! Utöver det så var det kata och bunkai som gällde, alltihop upp till Saifa. Katamässigt var det inga problem vi kom dit vi skulle men jag vägrar kompromissa med kvalitet på det vi utövar och därför hann vi inte göra saifabunkaierna i söndags. Men det gör inget, det är ok, det är så det ska vara. Jag gör och lär hellre det vi gör så att det kan sätta sig än att vi ska kasta oss igenom momenten, för även om vi skulle hinna så är det ingen som vinner något på det, inte ett dugg faktiskt.

 

Nu är det en ny vecka med nya tag som vi ger oss i kast med, vi ses i Dojon!
    

Arigatou gozaimashita