Vilken helg!


Ja, på många sätt var det en riktigt bra helg det här. Lördagspasset var riktigt givande på många håll och det tränades dels kihon i syfte att få prova hur det faktiskt känns att blockera mot en motståndare för nybörjarna som var där. Dessutom tränades som vanligt mycket kata vilket är riktigt roligt att se och det var på flera olika nivåer i lördags: Tachikata, Gekisai Ichi och Seyunchin framförallt. Gekisai ichi bunkai tränades också flitigt samt Nage waza nummer 2. 

 

Att det lades mycket fokus på ju det kastet har att göra med att det ibland är väldigt tydligt vad som komma skall. Därför var det viktigt att gå igenom hur man ska kunna försvara sig mot det kastet för att öva på att dölja vad man ska göra men ändå få med bra kraft i kastet.

 

Efter träningen så var det årsmöte, och det var ett viktigt årsmöte där det bland annat beslutades att sänka åldersgränsen och skapa en ny grupp där vi på riktigt kan fokusera på miniorerna och därför också höja nivån så att de som är vana vid ett ordinarie juniortempo får träna på den nivå de ska. Det här för att alla ska få en möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Gränserna är givetvis inte huggna i sten och undantagsfall kan göras om det inte finns någon logistisk lösning eller om miniorerna klarar av att träna i det högre tempo som de äldre juniorerna har.

 

På söndagens Yudanshapass så körde vi stenhårt med en grundlig junbi undo som var upplagd på ett sätt som skulle främja vår shikodachi då vi skulle träna Hojo undo resten av passet. Vill man se lite kort hur det såg ut kan man klicka här Hojo undo Yudanshapass. Efter Hojo undon så stretchade vi en PNF -inriktad stretch (den börjar ge riktigt mätbara resultat nu) och som avslutning på en intensiv men rolig helg så var vi ett antal som möttes upp på Vita elefanten. Detta för att jag ville fira (lite inofficiellt) mina 20 år som karateutövare.

 

Snart så är det dags för nästa pass, nybörjarpasset som följs av en halvtimme Sanchin/Tensho för den som är intresserad av att bättra sina styrkekator, vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!