Kast, CK, kast


Det är en ganska bra sammanfattning av veckan hittills. 

I tisdags så var det mycket fokus på falltekniker och på Nage waza nummer 1. I både kast och fallteknikerna så var det en djupare detaljnivå vi gick in på vilket var jätteroligt att kunna göra.  Vi gick igenom samtliga falltekniker samt provade en ny tanke/metod när vi går upp efter sido-/framåtfall som vi också la in i själva kasten. Dessutom så provade vi en stretchmetod som jag tror vi kommer att ha mycket glädje av, PNF. Den stretchen samt några exempel på dynamisk stretch ska vi jobba mer med och dessutom tänka dynamiskt istället för statiskt i våra uppvärmningar, det tror jag vi vinner ganska mycket mjukhet på.

 

CrossKaraten i torsdags var inriktad på fall och kast. Det finns inga moment vi tränar som vi inte kan styra mot det som är det gällande temat för passet som följer uppvärmningen. Att göra en traditionell junbi undo är jättebra, men man kanske ska lägga extra vikt på det på kata/kihon passen, medan ett kumitepass kan inledas med stepträning t.ex. I alla fall så var det vad vi riktade in oss på i torsdags, mycket lyfta, grepp och falltekniker. Dessutom så gjorde vi den uppgång som vi gjorde i tisdags som moment i CK, vissa saker är tyngre än man tror.

 

Efter det så fortsatte vi med fall och kast med ytterligare detaljfokus på fallen och vad gäller kasten så riktade vi in oss enbart på Nage waza nummer 2. Det som var huvudfokus var hur vi utförde tacklingen/balansbrytningen men framförallt varför vi ska gå in som vi gör i den. I morgonbitti så ska jag gå igenom med de färgade bältena varför vi INTE ska göra på det andra sättet, det finns mer än en orsak till det nämligen och det handlar inte bara om att vi inte ska lyfta med ryggen.

 

Men nu är det jättesent och jag tror att de tankar som snurrade så jag inte kunde sova har lugnat sig nu så.. Vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!