Mycket som händer!


Det är i stort sett den tråkigaste titeln man kan använda i den här bloggen men det är inte för att det inte är sant, utan för att det är den mest återkommande titeln.

 

Sen förra inlägget så har det hänt väldigt mycket i klubben och det har varit så fullt upp för min egen del att jag inte har hunnit med att blogga om passen, än mindre om teoretiska/filosofiska saker. Med det i åtanke så ska man veta att jag tycker det är både bra och roligt när det händer mycket, framförallt för klubbens del så ett sätt att se det är att ju mindre jag bloggar desto mer gör vi!

 

Torsdag

Under torsdagens pass så tränade vi efter en kihon junbi undo med mycket fokus på kihon framförallt ställningarna Zenkutsudachi, Nekoashidachi och Shikodachi. Först enbart Shiko- och Nekoashidachi i sig, sen med tekniker för att hitta rätt sätt att jobba med höften i förflyttningarna, här ingick även Zenkutsudachi när vi förflyttade oss. Efter det så gjorde vi samma ställningar med Chiishi för att få till starka ställningar med låg tyngdpunkt och stabila förflyttningar.

När vi har tränat klart med Chiishi påbörjade vi kataträning, de kator som var fokus var framförallt Tachikata och Fkyukata dai ichi. Precis som i de övningar vi hade inlett med så var fokus mycket på höft och låg stabila ställningar. De största områdena att fokusera på framförallt i Tachikata som består av enbart ställningar. Förflyttningen från Nekoashidachi-Shikodachi-Shikodachi betonades, framförallt hur man går för att få med höften i stegen. I Fkyu kata dai ichi så var huvudfokus att inte blockera gedan barai ichi, ni utan att få till ett mjukt och smidigt ichi med hjälp av höften samt hur vi står i Zenkutsudachi.

 

Under uppvärmningen så gick jag med Shidoin Sofia och Andreas för att fokusera på deras kommande san dan gradering, det kommer att fortsätta vara så under terminen under tisdags- och torsdagspassen.

Lördag

På lördagar så har jag hittills ”gett bort” uppvärmningarna och det kommer jag att fortsätta med, det är för att jag ska kunna se uppvärmningen från andra hållet, d.v.s. bakifrån för att kunna se saker jag inte kan när jag står längst fram och leder uppvärmningen. Efter uppvärmningen i lördags så var det framförallt fokus på kata, kihon och bunkai. Det var en uppsjö av kator som tränades och jag tror att jag hann kolla på alla och ge tips och vägledning för hur teknikerna i dessa moment skulle kunna bli ännu bättre.

Söndag

I söndags så tränades under Yudanshapasset framförallt Gekisai ichi bunkai renzuko och kihonbunkaierna på Geki sai ichi. Under både junbi undo och slutstretchen så fokuserade vi på hur vi stretchar i de olika övningarna, mer i junbi undon då jag ledde slutstretchen och förklarade hur och vad vi skulle göra. Jag gick också igenom varför vi bör och inte bör stretcha vissa saker. De olika stretchtyper vi gick igenom var

1 Statisk

2 Dynamisk

3 Ballistisk

4 PNF

och hur vi skulle göra enligt de källor jag har haft till förfogande i dessa varianter för bästa stretch.

Utmaning

Jag har även tränat en del hemma och i processen kommit på en utmaning som jag ska skriva om i ett separat inlägg, det är en utmaning som blir vad man gör den till så håll utkik!

 

Nu är vi i en ny träningsvecka och jag ser fram emot att få svettas ordentligt under veckans pass, vi ses i dojon!

 

Arigatou gozaimashita!