Vilket underbart redskap!


Då och då har jag i karateundervisning använt ett redskap, ett redskap som underlättar undervisningen då det ger en till dimension till förklaringarna av teknik, filosofi eller principer. I helgen användes det 2/3 av passen vi genomförde och helt ärligt kan jag inte tänka mig en dojo utan det här redakapet i framtiden, en whiteboardtavla! Så enkelt men ändå så värdefullt. 

 

Under lördagens dubbelpass så tränades mycket kata och grundtekniker. Slag, sparkar, blockeringar och främst Gekisai ichi och Sanchinkata under det första passet. Efter en välbehövlig lunch på Dinners så åkte vi tillbaka och genomförde pass nummer två.

På det passet var det inte lika många deltagare men det gjorde att vi kunde gå in mer i dagen på det som tränades och här användes WB-tavlan ordentligt. Vi provad en för mig ny variant av att tänka själv, den var nyttig och bra men att den kan utvecklas är en självklarhet. Det vi gjorde under den andra delen var kataträning. Gekisai ichi, ni och Saifa. Tanken vi jobbade med var att man fick skriva upp några saker på tavlan som man kunde göra bättre, den instruktör som tittade på eleven fick också skriva upp detaljer och sen var det främst det som vi fokuserade på.

Svartbältespass 

I söndags efter nybörjarpasset så var det ren teori som diskuterades. Främst gällande uppvärmningssytstemet och redskapsträningen. Här användes också WB-tavlan men kontinuerligt. Dels för att målen med genomgången skulle vara tydliga men också för att förklara och illustrera tydligt. Riktigt bra redskap som sagt och genomgången blev riktigt intressant då det inte var monolog utan mer i form av diskussion.

 

Snart är det dags för dagens pass vilket blir första passet efter kihonuppstaren som vi nu har haft, vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!