Styrka! Explosivitet! Kondition! Teknik!


Det är den sammanfattning man kan göra gällande torsdagens, lördagens och söndagens pass!

 

Torsdag

I torsdags så körde vi CrossKarate som uppvärmning! Två varv ”bara” det räckte gott som start och det gör att vi har saker att bygga vidare med även där.

Temat generellt var explosivitet och uthållighet. Mycket mjölksyra och svett präglade passet. För den som inte vet vad CrossKarate innebär så är det inte så stor skillnad från Crossbox men med mer karateinslag i träningen då det är det vi gynnas av mest! Och det här är något vi verkligen gynnas av. Ju bättre mjölksyratålighet vi har desto längre kommer vi orka köra högintensivt, dessutom ger den här formen av träning en ökad kondition, explosivitet och styrka. Alltså bara fördelar och dessutom en skön träningsvärk dagen efter. 😉

 

Efter CK-delen av passet så bytte vi om till full gi för att träna vidare med teknikträning. Det som stod på agendan var framförallt sparkträning och en rejäl genomkörare i kihon för de yngre eleverna.

 

Lördag

I lördags så var passet väldigt teknikfokuserat vilket var riktigt roligt. Det var en hel grupp som bara stod och tränade Mawashiuke ett bra tag för att få den tekniken att sitta. En grupp körde bunkaier på Gekisai katorna. En grupp körde kata från Tachikata till Fkyu kata dai san. En grupp yngre elever tränades i Tachikata. Jag och några andra i instruktörsskaran övade med Makiwaran och bättrade på vår Sanchinkata dels genom teknikträning och dels genom Chiishiträning. 

 

På det stora hela, en riktigt bra lördag helt enkelt!

 

Söndag

Idag hade vi det andra Yudanshapasset i klubbens historia och jag inser att planering är bra även om det är lätt att vilja göra mer än vad man hinner. Det som är viktigt är dock inte hur mycket man hinner göra utan att det man hinner blir bra genomfört och det tycker jag verkligen att passen hittills har gett. Förra söndagen gick vi igenom alla grundslag och blockeringar och idag gjorde vi en ordentlig genomkörare av all de sparkar vi har i vår klubb. 

Jag tycker verkligen det är fascinerande hur mycket jag lär mig just nu, inte bara på söndagar utan varje pass går jag från träningen med ny kunskap och en ökad glöd för det vi gör. Det är inte bara fantastiskt att få gå in i teknikerna på avancerad nivå vilket ofta frågor och funderingar under passen leder till. Men att få igenom teknikerna på en riktigt grundläggande nivå och bara få njuta i när det fungerar, det är häftigt tycker jag!

  

Ja, snart (16 minuter) är det en ny vecka med nya upptäckter och glädjeämnen, vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!