Helgens pass!


Lördaspasset!

Igår så inledde vi lugnt, shidoin Daniel höll uppvärmningen och vi hade en ny elev som kom och provade. Efter uppvärmningen så tog Shidoin Sofia hand om den nye eleven medan Sensei tog hand om resten som var där.

Passet i stort innehöll: grundtekniksträning, falltekniker, chi-ishi och kihon ido. Detta samt Tachikata tränades. Som ett moment i träningen ingår att vi eftersträvar att jobba ergonomiskt. Igår fick vi känna vad som händer när vi gör/inte gör det och försöker slå… Så mycket energi som går till spillo.. Efter att ha känt skillnaden så blev kraften mycket bättre i slagen vilket var syftet.

Jag höll nästan på att glömma!!

Den nya Makiwaran fästes och invigdes på riktigt på lördagspasset! Det var skönt, det bidrog mycket till en ökad dojokänsla med en riktig makiwara. Den var riktigt skön att slå på dessutom, hård eftersom att det är lite ovant, men ruggigt skön känsla var det likväl!

Söndag!

Dagen bjöd på mycket nytt då vi öppnade upp två nya träningspass idag!

Dels vår nybörjargrupp som är tänkt att vara en språngbräda för att kunna komma in i den ordinarie gruppen ordentligt så fort som möjligt. Och svartbältesträningarna! Varje söndag under terminen så kommer det att vara träningar som är reserverade för svartbältare. Det var riktigt roligt idag!

Vi hade en kort genomgång gällande nivåer och ett tankesätt som vi inte har nämnt förut ”Meotode”. Efter det så körde vi en grunduppvärmning och kihontekniker resten av passet. Jag ser fram emot att få fortsätta utforska det här ytterligare redan nästa söndagspasspass!
Vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!