Nu är glada julen slut, slut, slut…


Ja så är det verkligen, resterna från julmaten är uppätna, julklapparna är inte längre under granen och endast gran och pynt påminner att julen och dess träningsuppehåll har varit.. Julsångerna ljöd ”julen varar än till påska.. Men där emellan kommer fastan!”
Och ja, lite så var det den här julen. Uppehållet som skulle vara från mitten av december till början av januari.. ”Däremellan kom tre tjuvpass” haha!

Fyra dagar efter dopparedan drog vi igång! Tjuvstart på terminen redan då för att de som ville skulle få förbränna julmat och kanske vilja äta upp det sista i kylen. I onsdags kväll och i morse så var det bra uppslutning till passen som innehöll både CrossKarate och fri träning.
Då det var tjuvstartspass eller ’hålligångpass’ som jag hellre kallar det så var orken efter all ledig tid som förväntat. Men det var god stämning och atmosfär och det var roliga pass! 

CK:n körde vi precis samma bägge dagarna. En medicinboll station, en mag- och slagstation samt en ben och sparkstation. Sjukt roligt, sjukt tungt och sjukt roligt!
På andra halvan av Dojon (och andra halvan av passen) tränades framförallt falltekniker bakåt, sida och framåt. 

Grundtekniker i form av sparkar. Alla sparkar vi har gicks igenom, grundligt. I onsdags blev det även en genomgång på hur vi bör beskriva mawashigeri och yokogeri egentligen. Mawashi betyder cirkulär, rund och är alltså inte som vi har sagt ”en spark från sidan”. Medan Yoko faktiskt betyder just ”sida” och är som vi mer rimligt har kallat den, ”en spark i sidan” från sidan.
Kata och sandangi tränades också intensivt. Från Tachikata upp till Seisan. Sandangi tränades i flera former i onsdags med syfte att få fram ”KI” och kiai.
Ja, kort sagt var det ett skönt och träningsrikt träningsuppehåll. Terminen som kommer, kommer att bjuda på mycket mer CK än vad vi har kört tidigare samt många nya erfarenheter och lärdomar.
Vi ses i Dojon!
Arigatou gozaimashita!