Mastig lördag

Igår var det fullt ös hela passet, och det var mycket som hände samtidigt. De som inte var med på den gemensamma uppvärmningen värmde framförallt upp med stjärna eller grunduppvärmning i bakgrunden. Stjärna är när man plockar en sekvens ur en kata t.ex. Gekisai ichi och gör den i ett kryssmönster. Detta går lika bra att göra med andra kator, man kan behöva fundera en del över hur man ska få till mönstret dock, men det är det som är det roliga med det.

Kihon

Det var i stort sett det som var aktuellt hela passet igår i många olika former. Det tränades Maegeri, Mawashigeri, Yokogeri och Ushirogeri, först utan träff sen på både mitts och på den tjockmatta vi har vid en av dojons väggar. Dessutom så sparkades framförallt Mawashigeri på den variant av Makiwara vi provade på i torsdags. Makiwaran användes flitigt för slagträning under passet också. Det viktiga att tänka på när man slår på Makiwara är att när det är statiskt bakom träffytan (alltså så som vi har just nu) och inte flexar, så kan man skada sig i axlar framförallt om man trycker på för mycket med slaget.

 

Också i kihonkategorin tränades kata! Från Sanchinkata dai ichi och ni, samt  Tachikata och upp till Sanseiru med bunkaier på Seiyunchin. Bunkaierna var framförallt de kihonbunkaier som är bestämda men med tankar och lösningar på hur man ska få dem att fungera på individnivå, väldigt bra att tänka på att alla är olika och alla reagerar olika. Dessutom tränades Chiishi, Sandangi, härdning och mot slutet så efterfrågades knivträning. Alltså hur man kan försvara sig mot kniv. Bara det faktum att man helt plötsligt har något mellan den hand man är van att parera och sig själv kan lätt ställa till det även för den vane utövaren så det är inte att förringa att öva på såna moment.

 

 

Nästa vecka kör vi på som vanligt, vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!