Juniorläger

Klubbens första!

1/11 så drog det igång! Klubbens första juniorläger! Den här gången ett endagsläger utan övernattning men det finns helt klart potential och vilja att utveckla det när vi har bättre tillgång till lokaler. Första passet bestod till stor del av kataträning samt en del kihon. Det som poängterades från instruktörerna framförallt var ’kime’ känsla och attityd i kata. Ens förhållningssätt visar väldigt tydligt vad jag tycker om det man gör och det kommer dessutom att påverka de som är runtom en. Fokus på ställningar var också något som det lades vikt vid eftersom att står man vingligt så kommer det att påverka ens balans och därför också ens tekniker. Utöver kata så tränades också chiishi under första passet där fick juniorerna en grundlig genomgång i hur man jobbar med redskapet och varför man jobbar på det sätt man gör.

  

   
Pass nummer två bestod av kumiteträning med massor av tekniker på mittsar, jätteroligt och lärorikt.

Efter lunch 

Då var det falltekniker och kast som gällde! Vi började med falltekniker och efterhand gick vi upp till Nage waza. Saker som man kan tro är jättelånga är ofta det man har mest problem med vilket visar sig inte bara i Nage waza men där märks det tydligt då man bär en person och ska under träning kasta den utan att skada varandra. Juniorerna jobbade på jättebra och vi hann hela vägen till Nage waza 4 på detaljnivå för att få kastet ännu bättre.

 
Lägret avslutades med grepp och fasthållningar samt en del strypgrepp. Under lägret tog samtliga deltagare stora steg framåt i sin utveckling som karatekas. Vi hade även en twisterturnering, en genomgång i etikett som i stort sett handlade om ’pay it forward’ och att hjälpas åt att lära andra elever hur man ska bete sig i Dojon. Vi hade också en kort lektion om kiaiens betydelse, samt de tre olika kiailägen man kan ha:

 

Nästintill obefintlig

 

Träningskiai

 

Graderings/uppvisningskiai (det är den här som är målet vid en riktig situation).
 
Deltagare och instruktörer efter avslutat läger 

 Sådär. Det var mer än en vecka mellan läger och blogg och vi har redan setts i Dojon så,

 
Arigatou gozaimashita!