Bjuda på sig själv och göra lite nytt..

Det är en helt ok sammanfattning av hur det var i tisdags på träningarna (jag var med på båda passen och kommer därför börja med juniorpasset).

 

Juniorpass

Juniorerna kör en tuff uppvärmning, inte så många repetitioner av varje övning men en hel del övningar som jag tror att många av oss seniorer inte skulle orka med.. som del  uppvärmningen så sprang de runt i cirkel från matta till matta och gjorde dels kullerbyttor, bakåtfall och sidofall.

 

Efter det så tränades falltekniker och kast, jag tog hand om de yngre eleverna och kanske tack vare världens snabbaste gradering till svartbälte (en av eleverna fick ha mitt bälte på sig för att jag skulle kunna leda den åt rätt håll) så gick det väldigt bra med tanke på att det var första gången för många av dem. Jag tror att bara de vet vilket håll de ska falla åt så kommer de att hamna där så småningom. Efter ett tag så märktes det att vi behövde livas upp en aning så vi bröt och körde linjekull (vi tränar i gympasal så vi har massor av bra linjer att springa på) blev man kullad eller sprang av linjerna så fick man göra en fallteknik. De andra eleverna tränade vid det här laget kast. Vi avbröt kullen, samlades och då gjorde jag en klassiker från när jag var junior själv ”BARA SKOJA” och fortsatte att leka kull, haha! När vi sen bröt på riktigt så var det med lite skepsis jag fick upp alla på mattan igen för att kunna köra igenom kast nummer ett åtminstone en gång innan det var dags att stretcha.

 

Seniorpass

Med seniorerna så körde vi en uppvärmning som var inriktad mer mot kast och fall för att bli extra mjuka i rygg och nacke. Den innehöll en del nya moment och det gick bättre under juniorernas uppvärmning (då jag provade övningen för första gången) än det gjorde då men det är sånt man får ta ibland.  Vi gjorde även en övning som jag har provat på ju-jutsuträningar ibland. Förutom det så gjorde vi en modifierad klassiker från när jag var junior, en typ av stafettkull med kullerbyttor, det var hur kul som helst.

 

Efter det så tog vi en vattenpaus och det är bra att man påminner mig om det för jag tänker inte på att dricka under passen, så våga påminn mig men tänk på att det blir inte mer än en paus per pass 😉

Efter vattenpausen så drog vi igång med falltekniker och kast med seniorerna också. Fyra olika grupper/nivåer så det blev en hel del att hålla ögonen på när det var så pass många i dojon. Det var många som tog många steg framåt i fall och kast  och jag,  jag hittade ytterligare ett användningsområde för bältet, avgränsare under fallteknik. Det är ju inte bara något snyggt runt midjan utan något man kan använda sig av, bältet. De flesta seniorer i klubben har nu kört bakåtfall gående och sidofall från stående samt framåtfall vilket är jättebra, ju bättre man faller desto mindre skadar man sig när man blir kastad eller ramlar på riktigt.

image image

 

Om ett par timmar är vi nio stycken som drar iväg till Leeds för att träna med mästarna från japan och massor av duktiga karatekas från Europa framförallt! Jag ser fram emot många glada stunder och mycket erfarenhet att ta med hem därifrån.

 

Vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!