Fullt hus!

Ja, det är en bra sammanfattning av veckan, inte bara på de ordinarie träningarna både på junior och seniorfronten utan även igår under det öppna passet. En riktigt kul och intensiv vecka har vi haft och det har varit mycket grunder och kata på tavlan. även under den fria träningen var det mycket kihon och kata men också en del kast och hojo undo.

 

Kata/kihon

Framförallt tränades Tachikata, Gekisai – Seiyunchin samt Seipai. Det var mycket katafokus trots att det hade tränats kata hela veckan! Fkyukataorna tränades också intensivt igår och det märks att det har varit mycket kata i veckan, det var inte så mycket att peta på i katorna. väldigt skönt då det ger oss en bra möjlighet att gå vidare med nya kator och nästa nivå i de kator som vi har att jobba med.

 

Bunkai

Massor av bunkai tränades igår, mycket med avsikt att komma in i bunkaitänk. Det är en av de saker vi vet kommer att tränas mycket i Leeds så är det bra att vi bygger en förståelse för bunkaier. Våra grundbunkaier är dock inte desamma som de vi kommer att träna där men bunkaiträningen kommer ändå göra det lättare att förstå det vi kommer att lära oss där.

imageimage

Kast

De fyra första kasten som vi har tränades igår. Det vi fokuserade på var framförallt balansbrytningen och att inte ge motståndaren luckor (såsom att blotta halsen). Just den luckan är tyvärr väldigt vanlig i vissa av våra kast att man råkar ge bort. Den och att man tappar balansbrytningen man har gjort på motstånadaren. Men jag tänker att så länge det finns saker att bättra på så finns det utvecklingspotential, både i teknik och utövare, så det är verkligen inte en nackdel.

 

Hojo undo

Makiwara och sashiishi var de primära momenten som tränades igår. I min värld så kan det nog aldrig bli för mycket av just de två sakerna att träna. Ett hojo undo redskap som stärker muskler och kropp (dessutom gör den underverk för shikodachi). Det andra bättrar på teknik och båda bättrar på hållningen.

image

 

Ja, inte bara fullt hus utan även fullt ös! Det var väldigt mycket som tränades igår och det var väldigt roligt att se den utveckling som gjordes igår.

 

Veckan som kommer är det kumite som gäller, vi ses i Dojon!

 

Arigatou gozaimashita!