Uppbyggnadsperioden är klar

TräningSkapad av Stefan Fredriksson fre, september 18, 2015 11:23:59
Det märktes igår, det gjorde det verkligen. Vi hade inte kunnat genomföra den där sortens uppvärmning för en månad sen när terminen startade. Hade vi kunnat det hade vi behövt göra en ännu hårdare uppvärmning igår eller hela passet för den delen. Att börja med en rivstart är inte bra för kroppen och nu har vi kommit så långt på terminen att det det tempo vi hade igår fungerade väldigt bra! Det hade det som sagt inte gjort i början av terminen.

Oortodox uppvärmning blev det i går precis som jag hade utlovat, den innehöll löpning, en burpeevariant av idioten, löpning med motstånd och mjuk fightingstance träning. Den innehöll traditionella drag också: exempelvis hade vi alla stretchmoment vi är vana vid precis som vanligt.

Efter uppvärmningen gick vidare mot fightingstanceträning på allvar och särifrån så byggdes hela passet. Från step och stegträning två och två till steg/step med attack och block plus kontring. Steget efter det var yakusokumite, för de nyare eleverna enbart grund medan de äldre eleverna började med grund och gick vidare till fri yakusokumite. Den röda tråden i passet ledde vidare till Sonoba Randori och riktig randori två och två samt tre och tre i vissa grupperingar. Riktigt kul att se! Framförallt att alla tränade tillsammans oavsett nivå och att blockeringarna satt där de skulle och att alla hade kul! Det såg i alla fall väldigt roligt ut.

På lördag är det träning som vanligt!

Vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!