Trötta ben och ömma fötter!

TräningSkapad av Stefan Fredriksson ons, september 16, 2015 15:33:38
Så kände jag igår, idag inte lika mycket. Så känner jag för övrigt varje gång vi har första kumitepasset per termin, det brukar sitta i längre än vad det gjort den här gången så något har ändrats… till det bättre kan jag bara förutsätta!

Passet igår började med en kort löpning runt i dojon några varv. Därefter fightingstance följt av halv grunduppvärmning. Efter halva grunduppvärmningen körde vi fightingstance igen, den här gången med drag/ryck för att fokusera på låg tyngdpunkt så vi inte studsar upp och ner utan bara ner när vi studsar framåt och bakåt i fightingstance. Efter det fortsatte grunduppvärmningen som avslutades med Goju-armhävningar.

Resten av passet var det Kumite som gällde! Först Yakusokumite (löftesstrid) vi började med grundvarianterna och övergick till fri yakusokumite. Från det gick passet vidare till Sonoba randori (Randori på stället), fightingstance två och två där en skulle föra och den andra följa (step framåt och bakåt). Detta slogs sen ihop till regelrätt randori, mjukt och fint då det var första passet med randori för terminen.

Till i morgon kan jag garantera att målet är att det ska bli tungt och att uppvärmningen kommer att vara oortodox!

Vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!