One that does not train…

TräningSkapad av Stefan Fredriksson ons, augusti 26, 2015 00:32:57
… Should not teach others

Ett av mina favoritcitat, taget från Morio Higaonna Sensei (10 dan Goju Ryu). Det är mycket möjligt att fler har sagt det och tidigare men det är från honom jag har snappat upp det genom att läsa intervjuer och studera honom via bl.a. youtube.

Jag har länge tyckt att det varit ett klokt förhållningssätt för det är oftast när jag tar emot information som jag kan se den i ett nytt ljus. Givetvis kan man från egna tankar och idéer komma på nya saker men när någon annan säger samma sak men med annat tonläge eller betoning så kan en så liten sak ändra eller öppna upp för nya möjligheter. Idag var en sån dag och jag brukar alltid säga att jag lär mig något nytt varje karatepass (hittills har det stämt) idag lärde jag mig mycket! Och det mesta under uppvärmningen och grundträningen samt kakien vi tränade idag. Det var många saker jag tränat många år som kom i nytt ljus idag! Givetvis lär man sig av att instruera också men jag tror att vill man utvecklas ännu mer så ska man bli instruerad minst en gång i veckan även om man i regel instruerar ganska bra.

jag avslutar där jag börjar ”one that does not train should not teach others” det säger så mycket och håller en med båda fötterna på jorden i samma process.

Arigatou gozaimashita!