Ny termin…

TräningSkapad av Stefan Fredriksson mån, augusti 24, 2015 11:42:28
Och första veckan är helt avklarad!

Fem pass har vi genomfört den här veckan, två juniorpass, två seniorpass och ett öppet pass i lördags! I lördags låg fokus mycket på katafronten och på applikationer samt renzoku kumite. Framförallt var det kata sanseiru som tränades (en av de tidigare svartbälteskatorna) och Gekisai ichi bunkai (en helkata applikation av de tekniker som finns i katan) i dess grundform som tränades.

Förutom det här så var också renzuko kumite något som fokuserades på. Renzuko är en kumiteform som är fortsättande, den tar inte slut förrän det finns en tydlig slutteknik. I grundform är det den som inleder som är den ”segrande” men givetvis går det att fortsätta längre än de tre attacker vi har som grund. Det roliga med den här formen är att den bygger på kontringar och oförutsedda attacker, det här ger hela tiden nya lösningar och varianter av kumite.

Nu laddar vi upp för den här veckan och fem nya pass av skoj!

Arigatou gozaimashita!