Kumite är viktigt men funkar inte utan…

SommarSkapad av Stefan Fredriksson ons, juli 29, 2015 01:18:38
Bra grunder. Det är inte vår huvudinriktning att hålla på med kumite egentligen men det gör ju inte att det är mindre kul! Och inte heller mindre viktigt.. Det är ju en fantastisk bra reflex- och funktionsträning. Jag menar, hur het man om en teknik fungerar på riktigt? Jo man provar den, helst i olika lägen och utan att veta vad som väntar.
Men för att det ska fungera på ett bra sätt och som man vill så behövs bra grunder.

I måndags när jag skulle somna så fick jag tre frågor som började snurra i mitt huvud: varför är vi rädda att sparka rakt fram? Svaret, uppenbart egentligen, för att många av oss skadas när vi sparkar mot vår ’motståndare’
fråga två som kom, det var följdfrågan på det:
varför skadar vi oss när vi sparkar rakt fram mot vår ’motståndare’? Svaret kom nästan innan frågan var klar.. För att den som blockerar gör det försent och för nära sin egen kropp. För att bygga på vår kumite så var det just den träningen som ägde rum igår. Hur blockerar vi sparkarna på ett bra sätt? Svaren:
börja tidigare med blockeringen och blockera inte så nära den egna kroppen, det funkade, riktigt riktigt bra dessutom! Tredje frågan vilket gav svaren på fråga ett och två:
hur kan vissa som skadar sig vid sparkar säga till mig ’det är bara när jag sparkar dig som jag inte blir skadad’? Så fråga ett och två besvarades av ’hur gör jag själv’? Att omsätta det till dagens träning var riktigt kul och det gick hur bra som helst 🙂

Utöver det så tränade vi massor med kata mest Sanseiru och Tachikata mycket fokus på höjd och vändningar. Vi la också lite nya uppvärmningar på programmet idag, inget som ingår i grunduppvärmningen men det är ju roligt att prova nya saker ibland också. Bältkakie i shikodachi med slutna ögon provade vi också idag, bra övning för att hitta bra känsla och lära sig hur kontakt och kontroll hör ihop. Mycket vi kan ta med till höstterminen både till juniorerna och seniorerna 🙂

Arigatou gozaimashita!