Kata, kata, kata! :)

TräningSkapad av Stefan Fredriksson lör, september 12, 2015 00:08:46
Det är vad hela veckan har handlat om och vi har under tisdagen och torsdagen jobbat med Sanchinkata, Tensho samt tachikata och upp till Gekisai ichi. Och även fast det är grundkator så är det mer att tänka på än vad man ibland tror. Det som kan tyckas enkelt, exempelvis jodan age uke behöver man jobba på trots att man har gjort det i många år…

Detsamma gäller med hur man förflyttar sig i kata, man kan lätt tycka att de lägre katorna inte är något att ha men de lär oss om kroppens mekanik och balans. Det är aldrig dåligt att börja från början. Att vrida på trampdynan när vi vänder oss och att vrida på foten vi står på är saker kroppen behöver men lätt glömmer bort. Det här lär vi oss ordentligt i grundkatorna samt Sanchinkata och Tensho. I torsdags under passet så var huvudfokus låg tyngdpunkt och rak rygg. Detta var dessutom det som testades i framförallt Sanchinkata.

Alla jobbade på jättebra och utvecklades fort under veckan! I morgon kör vi veckans sista pass, vi får se vad det bjuder på 🙂
Arigatou gozaimashita!Vi ses i Dojon!