Inte träningsdag…?

SommarSkapad av Stefan Fredriksson tis, juli 28, 2015 01:09:43
Nej, egentligen är det väl inte det men är det så att det kan finnas dagar då man inte kan eller bör försöka förbättra sin karate? Med det menas inte att man måste ska stå och träna två timmar per dag sju dagar i veckan, utan snarare om att förbättra sin karate och det kan man göra alla dagar i veckan!

Att eftersträva perfektion är ett omöjligt mål, men det är likväl målet. Och det gäller väl inte bara tre tillfällen i veckan, på utlovad plats, under givna ramar, i två timmar per tillfälle? Jag kan ha fel men jag tror att det hela tiden handlar om att försöka bli en bättre människa och utövare, vilket för mig hänger ihop. Att jag är respektfull och ödmjuk i dojon betyder mycket, men det blir till ingenting om jag inte försöker vara det i det dagliga livet också. Att jag försöker förbättra mig tekniskt genom träning är inte heller något som är bundet till dojon, gi’n eller bältet, även om det kan göra det lättare ibland, i alla fall mig för mig. Ett citat som är söndertjatat men ändå tål att nämnas är ”min kropp är mitt tempel” och i samband med det ”sund kropp, sunt sinne” dessa två citat innebär för mig, att det finns inte en enda dag då jag inte bör göra något för att uppnå ett sunt sinne.

Att träna hjälper mig att fokusera på allt annat utöver min träning, lite skumt men så är det. Det gör nämligen att jag orkar jobba, plugga osv. Så varje gång jag tränar och det frigörs endorfiner (glädjehormon) blir det lättare för mig att göra allt annat. Detta innebär också att jag lättare kan hålla mig till Dojo Kun, de regler vi eftersträvar att hålla under träning och utanför.

Så dagens träning av Chiishi, Tensho och Sanchinkata hoppas jag kan göra mig till en bättre karateka och människa på alla sätt… Även om jag skulle ha fel så var det skönt att gå igenom det och det kändes bra i hela kroppen. Plus att jag fick en hel del gjort idag också 🙂

Arigatou gozaimashita!