Grundläggande

TräningSkapad av Stefan Fredriksson tor, augusti 20, 2015 23:31:49
Ja så skulle man nog kunna sammanfatta dagens pass. Jag hann tyvärr inte se vad som gjordes på juniorpasset idag så det kan jag inte skriva om tyvärr..

Däremot så ledde jag seniorpasset idag, vilket var riktigt grundläggande. En ordentlig uppvärmning, vi gjorde nästan hela uppvärmningssystemet men några saker glömmer man tyvärr alltid, men man kan inte komma ihåg allt..

Passet var i huvudsak väldigt grundinriktat då jag anser att man måste lägga en bra grund först innan man kan bygga vidare med mer avancerade tekniker. Kan man inte stå rätt så kan man inte slå rätt osv.. Så idag la vi en grund med grundblockeringar och grundslag samt sanchinkata (3 strider) och kakie (pushing hands). Sanchinkata är en av våra styrkekator och jag tycker bara mer och mer om den för varje gång jag kör den, det finns så mycket man kan dra nytta av ur den nämligen. Så man lägger en bra grund med den och använder det i alla sina kator så de och sanchinkata utvecklas. Jag visade flera olika varianter av kakie men vi fokuserade på den mest grundliga då det är den som behöver sitta för att man ska kunna ta nästa steg.

Ja som sagt, mycket grunder och väldigt grundläggande idag. Nu är det bara att hänga dräkten på tork och ladda för lördagens pass!

Arigatou gozaimashita!