En vilodag då och då…

TräningSkapad av Stefan Fredriksson sön, september 13, 2015 19:54:32
Ja, det vet jag ju att man ska ha och har haft fler i perioder och mindre i fler perioder.. Men jag tycker budo är för kul för att inte träna ofta, karate framförallt men att utvecklas genom annan budo är inte till nackdel överhuvudtaget.

Så i fredags hade jag vilodag den här veckan. I går hade vi ett riktigt bra lördagspass! Det som tränades i huvudsak var kata och bunkai. Kata från Tachikata och upp till Sanseiru. Att se personer träna samma kata om och om igen kan för ett otränat och ett oförstående sinne verka träligt… men det är där man ser riktig utveckling. Inte minst i mentaliteten hos utövaren. Viljan att bli bättre på det man redan kan istället för att hasta igenom det och försöka stressa fram ny ytlig kunskap som inte sitter. Den som övar en teknik 10 000 gånger fruktar jag mer än den man som övat 10 000 tekniker en gång.

Vad gäller bunkaierna så var det grundbunkaier som tränades och de börjar sitta ganska bra nu, det kan alltid bli bättre, men det var verkligen inte dåligt det jag såg igår!
Nu går vi in i en ny träningsvecka med stormsteg, vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!