En vecka (ish) i Gi

TräningSkapad av Stefan Fredriksson fre, augusti 28, 2015 10:13:02
Ja, hade det inte varit för att jag var för upptagen i måndags så hade jag gått i Gi hela veckan. Inte på ett galet sätt att jag springer runt i en Gi på stan, men jag har tränat i Gi dagligen den här veckan. Karate tis, tors, fre, lör och så provade jag ju-jutsu i onsdags och ska prova igen på söndag. Så bara måndagen som uteblev som sagt och det känns bra!

Förutom de ökade möjligheterna en kompletterande kampsport kan ge, så har jag upptäckt att det förutom likheterna som finns redan har vidgat min syn på karate och budo i allmänhet. Det hoppas jag kunna sprida vidare.

Det jag egentligen ska skriva om är gårdagens pass (jag behöver vara på fler juniorpass, de verkar ha jättekul!) på seniorpasset hade vi också kul igår. Detta trots att vi ”bara” tränade grunder. Vi värmde upp sen tränades Sanchinkata med testning och Tensho. Efter det tränade vi sandanuke, sonoba, ido och dubbel. I sandanuke gjordes en ändring som medför att första blockeringen i Age uke inte uteblir, den känns riktigt bra! Vi gick även i sanchindachi med motstånd och jobbade med kakie. Det var ett intensivt pass på många sätt, men alla jobbade på riktigt bra och då jag vet att vi körde en de nya saker och experimenterade lite så tog alla med sig nya tankar och perspektiv.

Om ett par timmar kör vi två intropass på en av skolorna i stan så nu ska jag ladda batterierna.

Arigatou gozaimashita!