En lektion i ödmjukhet

TräningSkapad av Stefan Fredriksson ons, september 09, 2015 13:41:56
Det är vad jag inser varje gång och nu har jag skrivit det ett antal gånger i bloggen, men det är verkligen så. Varje gång jag står på golvet och inser vad jag själv måste jobba på, blir korrigerad eller rent utmattad som jag blev igår då är det en lektion i ödmjukhet. Det är även en av orsakerna att jag skriver om passen som vi har, för att andra ska kunna dela dessa tankar så att man gemensamt kan gå framåt. Självklart är det öppet att kommentera så flera röster får ”höras” så att säga.

Den andra orsaken att jag skriver om passen är för att de som av olika orsaker inte haft möjlighet att närvara ska få en inblick i vad vi tränat i deras frånvaro.

Igår var det framförallt kata som gällde på seniorpasset och jag måste erkänna att jag stog och sneglade lite mot alla de chiishi som jag visste att juniorerna hade använt under sin träning. Vi körde grundkator igår, Tachikata till Fkyu kata dai san! I sig inte en jättestor utmaning kan tyckas och det var nog därför shidoin Sofia ändrade riktning på oss hela tiden, så att huvudet skulle få jobba trots att det var de första fyra katorna som tränades och det bara var färgade bälten på passet.

Väldigt nyttigt att göra med alla kator skulle jag vilja säga. En kata kan man inte förrän man har gjort den 10000 gånger är det sagt, men gör du den med samma preferenser varje gång så kan du den bara åt ett håll. Vrid på dig, ändra startpunkt och du får en ”ny” kata att göra 10000 gånger. Att dessutom göra Fkyu kata dai san med kansetsugeri istället för den vanliga höftvridningen är också ett bra tillägg som den katan är byggd för att kunna göra. Fkyu kata dai san kan man lägga in och alternera ganska fritt och hela tiden få nya saker i en känd kata. Passet avrundades med Sanchinkata med testing och Tensho innan vi stretchade och gick hem.

På torsdag kör vi igen precis som vanligt, vi ses i dojon!

Arigatou gozaimashita!