Dubbelpass

Då var det genomfört. Terminens första dubbelpass och oj så kul det var!
12 + 12 var vi och det var riktigt bra energi på båda passen.

Vi började med en traditionell uppvärmning, den var kort men intensiv. Efter det så delade vi Dojon i två och körde fysstationer på ena halvan och fri träning på andra halvan, precis som i somras. Helt ärligt vet jag inte så mycket om det som gjordes på den fria träningen men det såg ut att vara mycket falltekniker och kast. På fysstationerna blev det uppenbart hur mycket ”innanför ramarna” jag tänkte då det inte slog mig att vi var så pass många så att vi kunde köra flera stationer parallellt. När idén lyftes var det ju självklart att det var så vi skulle göra.

På fysdelen så körde vi samma upplägg som vi avslutade sommaren med, upphopp på matta, ground & pound, snabba mawashigeri osv. Sjukt roligt och något jag tror vi ska försöka göra oftare, önskemål om det lyftes i alla fall i Dojon.
Sista biten innan lunch bestod mest av kata och kihon samt makiwara.

Efter första passet rörde vi oss mot Chop-chop och åt tillsammans, ett av mina favoritsätt att umgås runt och mellan träningar.

På pass nummer två så byttes några personer ut men vi var fortfarande tolv tränande personer i Dojon. Och fokus var ungefär samma, det var kata, falltekniker och makiwara. Dessutom tränades bunkaier och randori. Jag fick dessutom en möjlighet att visa och repetera Saifabunkai renzuko från vår huvuddojo vilket var helt underbart då det var ett tag sen nu. I och med det kunde jag också prata och gå in på en del principer och tankar som var nya för de som blev instruerade.

imageimageimage

Veckan som kommer är det träning som vanligt, inga undantag, inga tillägg, vi ses i Dojon!

Arigatou gozaimashita!