Dagens dubbel!

TräningSkapad av Stefan Fredriksson ons, augusti 19, 2015 21:07:45
Eller trippel om man vill kalla det så istället.

Ja, igår var det dags, terminsstart hösten 2015.. I det så ingick dagens dubbel och eftersom att terminsstarten i sig är en rolig sak så blir det en trippel. Dagens dubbel innebär kort och gott att jag instruerade båda passen igår, det kommer inte att ske som regel då tisdagarna inte är mitt ansvar.

På juniorträningen inledde vi med en riktigt grundlig (40 minuter) uppvärmning följt av en genomgång av dojoetikett och regler. Det här kan låta tråkigt men det är nyttigt att veta för alla hur vi ska bete oss mot varandra och förhoppningsvis smittar det av sig i livet utanför dojon också. Efter det så tog vi en kort vattenpaus och så körde vi en övning i fightingstance för att få upp värmen igen innan vi gick igenom slag och blockeringar i jodan och chudan. Efter detta så var det nästan dags att avsluta men jag ville att vi skulle göra en lite mer kullinspirerad övning fast i sidofalls position, roligt och utmanande!

Sen hälsade vi på seniorerna och de på oss och byttes av (givetvis efter att vi hade stretchat).

På seniorpasset blev det en ännu grundligare uppvärmning med en del förklaringar och teoretisk genomgång. Det följdes upp med att gå, gå i sanchindachi, zenkutsudachi och shikodachi. För de nyare eleverna så var fokus bara att gå, medan de äldre eleverna fick lägga på slag, slagkombinationer och blockeringar. Vi la också på chiishi i stegen för att man verkligen skulle komma ner med tyngdpunkten och jobba med rätt muskler.

I morgon är det dags igen, men då blir det ”bara” ett enkelpass för min del verkar det som i nuläget.

Arigatou gozaimashita!